Individuele coaching

Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten

Tijdens het coachingstraject sta jij centraal. Het gaat om jouw persoonlijke doelen. Ik ben er niet om je te vertellen hoe je iets moet doen, wel om je uit te dagen uit je comfortzone te stappen, te 'experimenteren' met jouw nieuwe gedrag. Jij verandert zelf stap-voor-stap jouw leefstijl.

Werkwijze

Het klinkt makkelijk, maar het veranderen van je leefstijl, als het gaat om gezonder eten, meer bewegen, zorgen voor weinig stress en beter slapen, doe je niet zo maar. Het veranderen van gewoontes - het afleren van ongewenst gedrag en het aanleren van gewenst gezond gedrag - kost tijd. Dit kan komen door ingesleten gedragspatronen, gedachtes of overtuigingen. Het opbouwen van jouw bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef speelt hierbij een belangrijke rol. Ik ben hierbij ondersteunend, confronterend en invoelend. Hoelang het coachingstraject zal duren, verschilt van persoon tot persoon. Het gaat erom dat jij je doelen haalt.

De focus ligt op eigen regie. Jij stelt reële en haalbare doelen. Niet het bereiken van een bepaald streefgewicht is het doel, maar de nadruk ligt op het aanleren van gezonde eet- en leefgewoonten die je goed kan inpassen in jouw leven. De focus ligt op gezond zijn met een daarbij passend gewicht. Dit gaat stap-voor-stap.

Het coachen kan wandelend als jij dat ook wilt en kunt. Lekker buiten bij jou in de buurt, bij mij thuis vandaan de bossen in, of op een andere, mooie buitenplek. En anders bij jou of mij thuis.

Elke keer als we elkaar zien, coach ik jou op de acties die je tijdens de vorige sessie voor jezelf hebt bedacht. Wat ging er goed, wat kan er beter, wat zijn voor jou moeilijke momenten, hoe kun je die herkennen? Gebruikmakend van jouw kwaliteiten en mogelijkheden zetten we vervolgens weer een nieuwe haalbare stap.

Aan het eind van het traject heb jij je nieuwe leefstijl eigen gemaakt. Eentje die jou geen moeite kost en waar jij je fijn bij voelt. Belangrijk daarbij is dat je voor jou moeilijke situaties weet te herkennen en hoe je daarmee kunt omgaan. Je gaat voor een gezonde leefstijl die bij jou past! 

Het coachingstraject bestaat uit:

stap 1. kennismaking

30 minuten (gratis)

Naast het kennismaken, staat in dit gesprek jouw vraag centraal. Waar wil je aan werken als het gaat om jouw leefstijl? Wat zijn jouw verwachtingen wat betreft het coachen? Verder geef ik je uitleg over mijn werkwijze, de manier waarop wij met elkaar aan de slag gaan. Het doel van de kennismaking is ook om te ervaren of we een klik hebben, of het goed voelt. Is dit het geval dan maken we een afspraak voor de intake.

stap 2. intake

(75 minuten)

Tijdens de intake staan we stil bij jouw wensen, motivatie en doelstellingen. Afhankelijk van jouw vraag en situatie starten we met een leefstijl- en voedingsanalyse. Hierdoor krijg je inzicht in jouw voedingspatroon en leefstijl. Aan de hand hiervan stellen we de eerste actie(s) op: voedingsacties, beweegacties, ontspanningsacties,…

stap 3. coachingssessies

(60 minuten per sessie)

Na de intake gaan we aan de slag met jouw persoonlijke doelen. Samen kijken we waar jij ruimte voelt voor de eerste stappen in het verbeteren van jouw leefstijl en voedingspatroon. Ieder mens is weer anders. Elk coachingstraject is dan ook uniek. Het aantal coachingssessies verschilt van persoon tot persoon. Per sessie wordt bekeken waar jij behoefte aan hebt. Jouw doelen en wensen wat betreft het veranderen van jouw leefstijl staan centraal. 

Wil je een individueel coachingstraject beginnen, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op door een mail te sturen of te bellen. Via de contactpagina kan ook. Het tarief van individuele coachingssessies vind je hieronder.

stap 4. evaluatie & afronding

Samen kijken we of jouw doelen zijn behaald. Welke veranderingen zijn er al gemaakt? Ook kijken we vooruit en bespreken we hoe je de samenwerking hebt ervaren.

Tarief individuele coaching

(per sessie; incl. btw)

€ 70,00

Dit tarief is all-in. Verslaglegging en contact via WhatsApp en/of mail zit bij het tarief in. Nadat we het coachingstraject hebben afgesloten, vindt er nog een contactmoment plaats na een paar maanden om te horen hoe het gaat.